Esikantakirja

Esikantakirja ja rotunäyttelytoiminta ovat vielä kehitysvaiheessa

Welshponien esikantakirja on uniikki tapaus virtuaalimaailmassa. Sen tarkoituksena on tarjota kasvattajille ja ponien omistajille hieman erilainen tapa saada poneistaan kantakirjauskelposia. Esikantakirjaan ei vain marssita sisälle ja isketä hyväksymisleimaa lappuun vaan ponilla tulee olla welshponien rotunäyttelyistä tuloksia, jotta se edes pääsee kokeilemaan hyväksytäänkö sitä.

Kantakirjoihin on lähes aina hyväksytty ainoastaan hevosia ja poneja, joilla on rakennekuva. Welshponien esikantakirjaan pääsevät myös ponit, joilla on muunlainen kuva. Esimerkiksi pää- ja liikekuvat ovat vallan mainiosti sopivia kunhan kuvissa on welshponi.

Esikantakirjaus on siitä kannattavaa, että kun ponillasi on takanaan kaksi (2) sukupolvea esikantakirjattuja poneja niin se saa osallistumisoikeuden pääkantakirjaan. Ponia ei voida hyväksyä kahteen kantakirjaan vaan se voi olla yhdella kertaa kantakirjattuna joko esikantakirjaan tai pääkantakirjaan. Jos ponin kuvat vaihtuvat rakennekuviin (ja se mahdollisesti kantakirjataan) niin sen esikantakirjan palkinto mitätöityy.