Info

Tilaisuudet

Kantakirjaustilaisuuksia järjestetään kerran kuukaudessa. Tulokset julkaistaan kun kaikki tilaisuuteen osallistuvat ponit on arvosteltu tuomarien toimesta.

Otathan huomioon, että welshkantakirjan tilaisuuksille ei julkaista erillisiä kutsuja. Osallistumistiedot ja -ohjeet löytyvät joko etusivun alaosasta ja/tai tältä sivulta.

Tilaisuudet ovat kolmivaiheisia:
1. Osallistuminen ja osallistumistarkistus (hylky/mukaan)
2. Ponin arvostelu, pisteytys ja palkitseminen (ei palkita/palkitaan)
3. Tulosten julkaisu ja ponin lisääminen palkittujen listaan

Palkinnot

I-palkinto: 80-100 pistettä
II-palkinto: 70-79 pistettä
III-palkinto: 60-69 pistettä
Alle 60 pistettä saaneita poneja ei palkita

Tuomarit

Kantakirjaustilaisuuksissa tuomareina toimivat lähes welshfaneiksi julistautuneet rakennetietämystä omaavat tuomarit. Tuomarien omat ponit ja kasvatit arvostelee aina varatuomari.

Kantakirjan tuomareina toimivat tällä hetkellä: alaera, Cherie, elen, Vibaja, Milja (vara) ja Nintsu (vara)

Kuvat

Ponilla tulee olla sivuillaan aikuiskuva (valokuva) ponista. Kuvan tekijänoikeudet selkeästi esillä.

Arvostelu & pisteytys

Tuomarit arvostelevat ponin puolueettomasti sen sivuilla olevasta rakennekuvasta. Jos ponin sivuilla on useampi rakennekuva, eikä omistaja ole erikseen sivuille merkannut mistä kuvasta haluaa poninsa arvosteltavan, arvostellaan poni ensimmäisestä sen sivuilla näkyvästä rakennekuvasta.

Tilaisuudessa poni saa pisteet kolmelta (3) tuomarilta ja neljännet pisteet lasketaan näiden kolmen tuomarin yhteispisteiden keskiarvosta. Keskiarvo- ja yhteispisteet lasketaan koneellisesti.

Pisteitä annetaan 0-25 ja ponin palkinto määräytyy yhteispisteiden perusteella. Kantakirjaan päästäkseen poni tarvitsee vähintään 60 pistettä. Mikäli yksi tai useampi tuomari antaa ponille 10 pistettä tai alle, se ei saa palkintoa, vaikka lopulliseksi pistemääräksi tulisikin yli 60.

Hylkäyssyyt

Poni voidaan hylätä osallistumistarkistuksessa ao. syiden vuoksi
– poni ei ole rodultaan welshponi (sek. A-D) tai welsh part bred
– ponin sivuilla ei ole tarvittavia tietoja
– ponin sivulla ei ole linkkiä sen rekisteriprofiiliin
– ponin sivulla olevat tiedot eivät ole yhteneviä rekisteriprofiilin tietojen kanssa
– ponin sivulla ei ole esillä osallistumiseen oikeuttavaa NJ-näyttelytulosta tai tulosta ei voida varmistaa NJ:n BIS-listalta
– ponin sivuilla ei ole esillä osallistumiseen oikeuttavaa VSN-näyttelytulosta tai tulosta ei voida varmistaa VSN:n arkistosta
– ponin sukutaulussa tai vanhempien sivuilla ei ole tietoa vanhempien kantakirjaustuloksista eikä ponilla itsellään ole kantakirjaukseen oikeuttavaa näyttelytulosta
– poni on jo aiemmin osallistunut kahteen (2) kantakirjaustilaisuuteen
– ponilla on 100% varmuudella luvattomat kuvat

Poni voidaan hylätä tilaisuudessa ao. syiden vuoksi
– yksi tai useampi tuomari antaa ponille 10 pistettä tai sen alle
– ponilla on 100% varmuudella luvattomat kuvat

Uusiminen & palkinnon korottaminen

Ponin voi kantakirjata kaksi (2) kertaa, tuloksesta huolimatta uudempi tulos jää voimaan. Tämä sääntö pätee myös ponin vaihtaessa omistajaa.

Osallistumisoikeus

Kantakirjamme tilaisuudet ovat avoinna rekisteröidyille (VRL) welshponeille (sek. A-D) ja welsh part bred-poneille. Part bred-sukuiset ponit, jotka on rekisteröity ratsuponeiksi eivät saa osallistua, sama pätee welaroihin ja welara sport ponyihin.

Osallistumisoikeuden poni saa NJ:n tai VSN:n näyttelyiden kautta kun se palkitaan:
– IrtoSERT tai MVA-SERT (NJ)
– RCH tai CH (VSN)

Osallistumisoikeus on mahdollista saada myös vanhempien kantakirjauspalkinnoilla. Ponin molempien vanhempien on oltava VRL:n alaisessa kantakirjassa palkittuja, toisen vanhemmista vähintään II-palkinnolla. Vanhempien KTK-palkintojen on oltava esillä ponin sukutaulussa. Mikäli KTK-palkinnoista ei ole mainintaa vanhempien omilla sivuilla, on kantakirjaustilaisuuteen osallistuvan ponin sukutaulusta löydyttävä linkit tilaisuuksiin joissa sen vanhemmat on palkittu.

Osallistuminen

Osallistumisia otetaan vastaan ainoastaan tilaisuuden ollessa auki. Tästä tiedotetaan kantakirjan etusivulla.

Viimeisen ilmoittautumispäivän (vip) jälkeen tulleita osallistumisia ei huomioida. Osallistumiset tulee aina lähettää ao. ohjeiden mukaisesti, väärässä muodossa tulleet osallistumiset hylätään.

Lähetä osallistumiset aina sähköpostitse (wkantakirja@gmail.com) ja otsikoi viestisi wKTK – tilaisuus.

Osallistumiset alla olevassa muodossa (sektio muodossa A-D tai PB)
sektio-skp. <strong><a href="http://www.poninsivu.com">Ponin virallinen nimi</a></strong> VH-tunnus

Ota huomioon osallistuessasi!

Osallistumiseen oikeuttava tulos tulee löytyä ponin omalta sivulta selkeästi merkittynä sekä NJ:n BIS-listalta tai VSN:n arkistosta haun avulla.

Ponin sivuilla olevien perustietojen (virallinen nimi, rotu, väri, omistaja) tulee täsmätä rekisteriprofiilin tietojen kanssa. Ponin sivulta tulee olla selkeä linkki sen rekisteriprofiiliin.

Jos sinulla on jotain kysyttävää tai et ymmärrä jotain niin älä epäröi ottaa yhteyttä!